MalinWiberg

Alla inlägg under oktober 2012

Av Malin - 7 oktober 2012 16:39

Hejsanhoppsan.
Idag har jag å älskling vatt ute med hundarna i skogen i nästan tre timmar i jakt efter svamp.. Har aldrig plockat svamp så vi tänkte testa :-P gick dock inge vidare men va skönt å komma ut lite:-)

Så nu sitter vi här i soffan, glor tv å jäser.. Har gjort hamburgare som satt som en smäck. Man blir hungrig av att snubbla runt i skogen :-P

Superfint väder e de idag me. Kom några regnstänk när vi va påväg å ge upp letandet förr men solen sken ändå så de va sånt där myyyysigt regn :-D

Men uuuusch va hästsugen jag blir.. Har ju lullat runt i den skogen ja förr ridit i :-) de e dumt om man inte vill bli sugen...

Aja. Nu ska ja kolla hästannonser (a)

Bilder från idag.

Peace

Av Malin - 6 oktober 2012 20:16

Hello people!
Som ni ser har jag fixat om lite, dock börja datan fucka så ja kom inte så långt... Meeeen d får duga sålänge :-P

Observera den nya adressen: malinwiberg.bloggplatsen.se

Nu sitter ja å slöglor på körslaget, inget ja följer sådär stenhårt denna gång men team Bagge e ju lätt favoriten.

Tror ja ska klippa detta å gå å ta mig en lååångdusch.. en sån där sjukligt varm, nästan så man blir skollad.. Awesome! De får de bli..

Tjolahopp!

Av Malin - 4 oktober 2012 19:51

(rekomendation: läs detta från datorn för på appen klumpar texten ihop sig, blir väldigt jobbigt å läsa så)


Tjo fan!

Nu ska ja kasta in ett lite små-crazy inlägg igen.


Måste bara berätta ngt som hände mig idag, vill inte hänga ut ngn så nämner inga namn eller liknanade!

However, ja mailade ett hunddagis för att visa lite intresse/få reda på lite priser osv just in case. menar om jag skulle få jobba (vilket inte kmr hända men iaf) inom en snar framtid kanske vi skulle behöva hjälp med hundarna någon timme lr två nångång ibland. (om ja inte hunnit träna klart våra pojkar så de kan va ensamma)

Frågade även om man kunde lämna dem på kort varsel.


Hur som helst, ja skickade iväg mailet å nämnde att jag hade två hundar.


*En amstaff/pitbull på 2 år

*En Rotweiler/dobermann/Boxer/schäfer/labrador på 1 år


frågade om priser osv..


fick tillbaka lite prisinfo och ett "helt okej" att läman dom på kort varsel.. plus en följdfråga "Då har jag en liten fråga till dig hur är hundarna då jag tänkte det är ju både rottweiler, amstaff, pittbull? "


*Dooo* O_o


Hur tacklar man den frågan? Jo, så bra de går såklart :)

Jag svarade artigt å berättade att dom är supermysiga (precis som de är) å berättade även lite om alla våra mysiga promenader utan koppel i skogen å hur duktiga dom är på att lyssna vid hundmöten osv osv.. (våra hundar är faktiskt MKT duktigare än mötande hundar vid möten, inte en chans i världen att våra skulle börja skälla!) Detta säger ja inte för å skryta utan för att de e så det är.


Men iaf, jag gick vidare med ett leende på läpparna.. tog två av tre hundar ut på en promenad i skogen (självklart utan koppel) (å Nej, jag skulle självklart inte släppa dom lösa om jag inte kunde kalla tillbaka dom när jag ville)

Hur som när ja gick där i skogen å lulla å mös me pojkarna slog de mig att personen från hunddagiset kanske verkligen, asså på riktigt, är rädd för de raserna vi har i hundarna, hon kanske är fylld av sånna där larviga fördommar som dräller överallt bland gamla kärringar å småbarnsföräldrar. Ni vet att "kamphundar" är mördarmaskiner.


Helt plötsligt började jag ta illa vid mig av hennes följdfråga.. försökte trösta mig själv lite å tänkte att de bara var kontrollfrågor you know :P


jaja, sen kom nästa mailsvar. :) personen ville träffa både mig och hundarna innan hon kunde godkänna en "dagisplats" öhm, okej sure!


dock blir ja lite putt asså..


Är säker på att jag hade fått kasta in hundarna utan å visa varken mig själv eller dom för henne innan om jag sagt att jag hade två chihuahua:or eller två vanliga labradorer eller varför inte golden retrivers? Gullehundar! sånna som ALDRIG biter, attackerar, morrar eller skäller ^^ 


lite överdrivet, jag vet.. visst fan har ja hört en golden skälla men de uppfattar ju alla som lyssnar bara som nå gulligt å lekfullt xD


nä, jag vet inte ville bara skriva av mig å förstår mig verkligen inte på folk asså..


tkr de e lite smått pinsamt med folk som faktiskt utger sig för att jobba med hundar, dagligen! ska man inte då kunna ta vad som i rasväg?


vad jag vet så har vi inte speciella dagis för mörkhyade eller asiatiska barn ?! (nu snackar ja människor)

visst fasen blandas de hej vilt bland ungarna... DET ÄR RÄTT! de ska inte va ngn skillnad! en mörk, söt liten flicka är precis av samma värde och mening som en vit eller vem som helst!


Så varför diskreminera hundraser?! en hund är en hund, no mather what!


Måste bara lägga in detta sitat jag hittade från en debatt:

Hundar av rasen kaukasisk ovtjarka kan väga upp till 80 kilo, är misstänksamma mot främlingar, har lätt för att bita och är framavlade för att skydda boskap från varg och björn på ryska stäppen. De finns, helt oreglerat, som sällskapsdjur i Sverige. Danmark har beslutat att förbjuda 13 farliga hundraser, bland annat kaukasisk ovtjarka. Sverige borde följa efter och införa en licens som gör dessa hundar omöjliga som sällskapshundar.
Ursäkta men detta är patetiskt! Ge mig en 80 kilos kaukasisk ovtjarka så lovar jag att jag kan få den trevligare än den sötaste "golvmopp" till hund du kan hitta!!
Nä, bjuder på några bilder på denna 80 kilos "best"

Enjoy and Peace!
     

Av Malin - 3 oktober 2012 11:57

Tjo fan!

Nu ska ja va lite negativ å lite positiv för att balansera upp detta inlägg! Så nu kör vi.


Igår fick jag veta från lite "fel" vägar att min häst ska byta fodervärd bara sådär utan att jag fått veta ngt, Awesome! lr hur :D menar ska inte jag tillfrågas först? Jo, jag tycker faktiskt de! Så idag när jag åkte bil ringde luren å då fick jag veta (av nästan rätt person) att en annan tjej ridit min häst i Måndags å att hon kanske ska ta över han. punkt slut liksom.

Men vänta nu lite här, VAFAAN.. ska inte de läggas upp som en fråga till mig? ni vet en sån där mening med ett ? i slutet... ?!


Blir faktiskt ganska pist när jag alltid blir tagen förgivet, alla tänker "äsch, de bryr inte hon sig om, de gör inget, hon blir inte ledsen eller arg. Det hon inte vet lider hon inte av" Nä till viss del är de sant, iaf att jag inte lider av sådant jag inte vet om. MEN vad händer när jag iaf får veta saker å ting?! som nu.. Jo, jag blir förbannat jävla arg å ledsen, besviken rent ut sagt. För jag tkr att om man lämnar ut sin häst till ngn/några man verkligen litar på för att man ska slippa lära känna nytt folk, visa å försklara osv och även varit fruktansvärt tydlig med att säga att det är ni eller ingen!! vf skiter man iaf i de?


shit nu snubblar jag runt bland massa ord, men ni kanske fårstår lite iaf? 

Är bara så förbannat less på att alltid få veta saker sist av alla. Saker som jag borde fått veta först!


Nä, fy har nog trissat upp mig själv en del å gjort en höna av en fjäder, men nu rann de fan över asså xD

Hur som helst, om dom tror att hästen ska byta fodervärd utan mitt godkännande har dom fel, då åker han hem igen ist!


Nu ska jag pusta ut.. dra några djupa andetag å sen ska jag försöka få ur mig ngt positivt innan jag e klar här..


Va ju å masserade en häst förut, damen med humöret ^^ Hur som helst, vi börjar komma bra överens snart... lr rättare sagt hon börjar acceptera mig å förstå att de jag gör faktiskt bara gynnar henne :)

Det är kul å se hur pass mkt lugnare hon är nu, å hur mkt mer jag får röra henne innan hon sparar lr bits :)

Tror att en hel del spänningar har börjar släppa å de märker hon nog själv oxå! :) Jag ska få ordning på denna "förstörda" tös, så e de bara!! (missförstå mig rätt när jag säger förstörd, nu pratar jag muskulärt)

E iaf fett taggad å fixa henne, för hon behöver min hjälp å den ska hon få! :D


Hittade på en hundcoaching-lapp på ica me, GRATIS ffs! klart ja ska kika närmare på de! :D


Åh, nu kom ja på en bra å positiv sak te! :D de kom två fastisar inklampandes här imorse när ja sov xD (lagom pinsamt) men de hade nå bra med sig, dom ska äntligen fixa ventilation i lägenheten, då de inte finns ngnstans :P så vi får bukt me all fukt på rutorna.. sen kollade dem på mögelskadorna på golvet me å de ska fixas!! med start nästa vecka :D Awesome!


Nu, ska ja göra nå annat mindre kul.. kanske plugga lite.. xD


Hare gött people! <3



Presentation


Malin
23 år
Diplomerad hästmassör

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Min Gästbok

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Balla länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards